Cara Cantikkan Blog Korang !

Cara Nak Cantikkan & Kemaskan Blog
Entry ni khas untuk orang yang nak tau cara kemaskan and cantikkan blog korang tu k?
Nak tau takk ? Haha ok .. Sebelum tu, saya buat entry ni bukan bermakna blog saya ni wow pun.
Serabot adalha aq tengok = ='' Ok tengok cara nye bawah ni okeyyy?

Header
Fakta ok, kebanyakkan orang kalau singgah mana mana blog mesti dia nak tengok headernya dulu. Sebab apa? Sebab kalau header tu cantik, so orang akan beranggapan entry2 blog tu pun best juga .
Kalau buruk kurang lawa, maka sebaliknya . And, elakkan pakai header yang ramai orang guna , nanti pengunjung blog anda rasa macam pernah nampak kat tempat lain . So, macam tak special lha . Tips: Korang kene pandai combine wrna and jangan taruk gambar banyak sangad . Serabot k ?

Background
Ok kalau blog korang macam colourful s. korang pilih background yang simple dh tk serabut .Tapi kalau korang punya blog kosong, tambah lha background yang ceria macam polkadot. Ha? Mana nak cari polkadot? Hehe . Check kat tuto , saya dah letak banyak . Korang pilih lha k ?

Font
Font ni memainkan peranan yang penting juga, jangan kecik sangaat atau besar sangat . And pilih yang senang dibaca. Saya cadangkan korg gune font short stack,gothic,verdana. Simple and senang !

Cara Tulis
Maksudnya , setiap ayat kat post korang tu kena ejaan nya betul dan tepat, jangan buat ayat sayeww benciww awakz . -.- Serious weyh ! Menyampah gila orang ! 

Oklhaa sampai sini sahaja bye !

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.