Cara Mudah Dapatkan URL Gambar



Assalamualaikum..It's tuto time !

Hye there ! Kali ni nak ajar cara senang dapatkan URL gambar yang dari laptop korang, yelah maybe korang perlukan URL tu untuk letak kat blog korang yang comel tu kan ? ^*^.Okay-ii jum follow tuto ni ye :)

Pergi Dashboard-> Then tekan icon "New Post"  Create new post

Then,tekan icon insert image kat atas tu. Then, insert lah pic yang korang nak! :D

Lepas dah masukkan gambar korang nak . Then nampak tak button HTML kat atas post korang tu? Tak faham? Okay-ii rujuk gambar di bawah :)


Clik button HTML tu then akan jadi macam bawah ni . Yang saya highlight kan tu lah URL dia . Pandai-iilah beza kan code dengan URL okay ? :)

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.