Tutorial Tukar Background



Assalmualaikum :) Sihat ? Jum tutoo

For newbie, korang belum tahu cara tukar background? Nak letak gambar sendiri tak? Btw,firstly korang mesti ada background yang cantik untuk blog korang.Dahlah jangan banyak cakap -.-  Okk tuto .

Pergi template and cari code bawah ni
body {

Dah jumpa? Okay tengok bawah tu mesti ada perkataan background : url (..) seperti dalam gambar dibawah kan ?


Nampak kan ? Saya dah highlight kan URL tu , korang pun buat benda yang saya ,  padam URL background tu and gantikan dengan URL back ground yang korang suka .

Preview dulu, sebab takut tak jadi . Then boleh save !
Saya dah sediakan banyak freebies background yang bermacam jenis untuk korang , boleh klik kat ruangan freebies :) Terima kasih :) 

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.