Tutorial Buat Copyright Bergambar

Tutorial Buat Copyright Bergambar

Apa fungsi copyright bergambar ni?
Ok fungsi dia adalah untuk pastikan gambar yang kita upload betul-betul hak milik kita.Bila ada copyright ni dekat gambar kita,automatically kalau orang nak curi gambar tu,akan kantoi sebab dah ada copyright dekat situ,Senang cakap copyright ni untuk nak jaga keaslian gambar tu,


KHAS UNTUK PENGGUNA PHOTOSCAPE SAJA!



1.Buka photoscape,dan pastikan korang sediakan transparent canvas (yang putih kosong & transparent) 

.Kalau malas nak sediakan image kosong transparent tu,Diya ada .click sini untuk save.



2,Set size (gambar yang kornag save di step 1 ) 500 x 250 (sebenarnya terpulang pada korang nak buat besar mana)


3.Pilih icon atau doodle yang korang nak untuk jadikan gambar copyright.

4.Resize icon atau doodle ikut kesukaan korang.



5.Add text.Tambahkan tulisan COPYRIGHT atau apa-apa perkataan yang korang nak.

6.Ok untuk text ni,ikut kreativiti korang nak edit macam mana.Nak buat colourful ke ape ke.

7.Save.

Yeayy yang Diya dah siap.Siapa nak ambil la.Diya kasi free =)

8.Lepas ni setiap kali nak upload gambar,jangan lupa letak copyright gambar ni,baru la orang tak ciplak gambar korang.


Untuk nyan-nyan cat yang cute tu,Diya ambil dari Wan Hazel.Click sinikalau korang nak juga.

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.