Tutorial Blockquote Macam Saya



Assalaualaikum :) This tuto credit to :Nana Story. Thanks Nana if it's not because of u , I'll never found my blockquote code yang hilang haritu :') . Ok for those who want blockquote like me u must follow this tuto sampai habis ok? Kalau tak tau mmacam mana bawah ni live preview blockquotenya ^^.
Live preview :)
Hahaha lawa kan sebab ada shadow dia :D
1.Find this code .
blockquote {

2.Padam  anak-anak code bawah blockquote . Pastikan korang tau yang mana anak-anak kode ok? Lepastu gantikan dengan code yang banyak bawah ini .

background:url(url background korang);padding:10px;border-radius:10px;border-left:7px solid #FBBED1;border-right:7px solid #DED9FC;border-top:2px solid #DED9FC;border-bottom:2px solid #FBBED1;color:#808080;-webkit-transition: 1.0s;-moz-transition: 1.0s;font-family:calibri}blockquote:hover{background:url(url background korang);background-repeat:repeat;-webkit-transition: 1.0s;-moz-transition: 1.0s;-webkit-box-shadow: 0px 0px 9px #B0AAFF;-moz-box-shadow:    0px 0px 9px #B0AAFF;box-shadow:         0px 0px 8px #B0AAFF;}
Nota:-
 Biru : URL background yang korang nak :)
 Oren: Tukar kode warna tu kalau korang nak warna lain lhaa :) 
Preview dulu kalau takde pape yang kurang boleh lah save dengan senang hati ^^

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.