Tutorial Image Hover (1)



Assalamualaikum .. It's tuto time !

Untuk image hover #1 ni , I'll show u how to make image reflection . Kalau korang halakan cursor kat gambar tu gambar akan keluarkan reflection mcm cermin . Cubalah hover ni memang menarik and tertarik ! U won't regret it !

1.Template>>Cari code bawah ni .
body {
2.Lepas dah jumpa , copy semua code bawah ni dan paste kan diatas code body { tadi .
img{-webkit-transition: .7s;-moz-transition: .7s ;transition: .7s ;}img:hover{opacity: 1; -webkit-box-reflect: below 0px -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(transparent), color-stop(.7, transparent), to(rgba(0,0,0,0.4)));}

3.Save then view blog, halakan cursor korg kat mana-mana gambar dan ia akan reflect gambar nya ^^ .

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.