Tutorial Japanese/Korean Number di Blogskin



Assalamualaikum ! It's tuto time !

This tuto credit to Fatin Halid . I have a good news for those who love K-pop or Anime !! Sekarang korang boleh tukar number kat blog korang jadi Japanese/Korean number ! Suka tak ? Boleh tengok kat bawah contoh number. Btw, tuto ni korang kena alert okay sebab takut korang tak paham . Saya dah cuba sehabis baik cara yang senang untuk terangkan kat korang, tapi kalau korang still tak dapat, jangna takut untuk tanya okay ? ^^


Cari code bawah ni.
</style>
Copy pula code bawah ni dan  paste kan dekat atas code </style>
#labelList {}ul#label-list {text-align:justify;margin-left:-38px;margin-top: -10px;}ul#label-list li {display:inline;}ul, li {list-style-type: hangul;}
Merah : Boleh tukar Hangul (Korean) atau
             Hiragana/ katakana (Japanese)

Untuk letak nombor pula , copy and paste kan code bawah ni sebelah kiri ayat yang korang nak letak tu .
 <li>

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.