Tutorial Letak Background Tepi-ii Blog Korang



Assalamualaikum! Sihat semuanya ? Alhamdulilah.

Background tepi-tepi blog ? Hehe maksudnya nak tambah background bagi mencatntikkan tepi-tepi blog korang tu. Masih tak faham ? Takpe, korang cuba dulu tuto ni mesti korang akan suka.

Search code bawah ni.
</style>
Dah jumpa? Copy code bawah ni pula dan pastekan kat dekat bawah code </style>
<center><div style="background-image:url(http://i.imgur.com/k0DfP.png);width:930px;border-radius: 20px;padding:11px;margin-top:1px;"><center>

Sebelum korang save tukarkan yang warna merrah tu dengan background yang korang nak. Atau kalau tak tukar pun takpa, yang background saya letak tu warna-warni.

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.