Tutorial Letak Blog Archive #2



Assalamualaikum guys !!

Maybe blog archive yang first too simple for you, but jangan sedih kali ni saya bagi tuto yang lebih baik and cute blog archive dia . Live previw tengok kat bawah ni :) Hope u like it . Kalau nak buat follow tuto ini .
 Decide dulu nak letak kat mana.

 Lepas dah tau nak decide kat mana, copy code bawah ni and paste kan kat tempat yang korang nak tadi .
<center style="background-color: white;
 color: grey;
font-family: 'Trebuchet MS';
font-size: 14px;
letter-spacing: 1px;
line-height: 17px;">
<div style="background: url(http://i.imgur.com/Tke3yTg.png);
border-top-left-radius: 30px;
border-top-right-radius: 30px;
border: 5px solid rgb(238, 238, 238);
color: #aaaaaa;
padding: 5px; width: 200px;">OLD MAGICS</div>
<div style="background: url(http://i.imgur.com/DY1kqzg.png);
border: 5px solid rgb(238, 238, 238);
height: 75px; overflow-x: hidden;
overflow-y: scroll;
padding: 10px; width: 190px;">
<bloggerpreviousitems><a href="https://www.blogger.com/%3C$BlogItemPermalinkURL$%3E" style="color: #bdbdbd;
cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-9/cur817.cur), auto;
text-decoration: none;"></a></bloggerpreviousitems><br />
<div class="me">
<a href="https://www.blogger.com/%3C$BlogItemPermalinkURL$%3E" style="color: #bdbdbd;
cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-9/cur817.cur), auto; text-decoration: none;">&lt;$BlogPreviousItemTitle$&gt;</a></div>


Nota kaki :- Merah:Tukar kan dengan URL/link yang sesuai atau yang korang nak.
                    Biru:Tukar dengan ayat korang  (BlogArchive/ My Entries)

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.