Tutorial Tukar Warna Highlight



Assalamualaikum guys! It's tuto time !

So,jom tukar warna highlight biru tu jadi warna yang korang nak? ^^ Jom follow tuto ni kalau nak buat.*sebagai contoh cuba highlight kan mana-mana ayat dalam blog saya*

Cari coode bawah ni.
body {
Copy code bawah ni dan paste kan kat atas code body tadi.
::-moz-selection {background:FFD9EA;color:#000000;}::selection {background:FFD9EA;color:#000000;} 
Biru : Ni untuk background tulisan korang . Tukar kalau nak warna lain :)
Merah : Ni pula warna untuk tulisan korang . Tukar kalau nak :)
Kod warna boleh rujuk sini ->http://html-color-codes.info/ 

Preview and save ! :)

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.