Tutorial Letak Lagu Dalam Blog



Assalamualaikum, it's tuto time !

Ada banyak cara untuk letak lagu dalam blog , and ada setengah blogger yang tak jadi mungkin sebab masalah code . Tapi tuto yang saya bagi ni, rasa 99.9% korang boleh letak lagu dala,m blog comel lote korang tu .

1.Pergi kat sini-:>http://scmplayer.net/

2.Lepas dah click, korang akan nampak banyak pilihan skin untuk lagu kan? Pilih ikut warna yang sesuai yang korang suka lah :).

3.Lepas dah pilih click button "Next".

4.Untuk "SONG TITLE" korang isikan dengan tajuk lagu , dan untuk "SONG URL" korang isikan lagu yang korang nak dari youtube or else.

5.Cilick Next' for configure setting . Korang tick apa yang ptut bila dah siap cilick done.

6.Copy code .



7.Pergi template and cari code bawah ni.
<head>
8.Lepas dah jumpah pastekan kode yang kat SCM Player tadi bawah code <head> tadi.

9.Korang boleh save.
Kalau ada benda yang tak paham boleh tanya kat c-box

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.