Tutorial Buang Disable Right Click

'

Assalamualaikum! It's tuto time !

Haha well, ada blog yang disable right click tak semestinya 100% best sometimes,right ? Susah nak copy or else. But, korang jangan risau sebab saya terjumpa satu penyelesaiannya *cewaah* from blog Atiqah Jaidin . Okay-okay raasanya tak perlu kowt nak cakap panjang lagi kita mulakan okay?

Template-> Search code bawah ni .
<body oncontextmenu='return false;'><script type="text/javascript">

Kalau tak jumpa code yang atas , cuba code bawah ini pula .
<body oncontextmenu='return false;'>

Dah ? Mesti jumpa kan ? Dah jumpa padam je code tu and ucapkan selamat  tinggal disable right click !


Jangan pelik kenapa tuto ni sampai sini je, sebab memang sikit je . :)

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.