Tutorial Scrollbar Bergambar Di Blog

Tutorial Scrollbar Bergambar Di Blog
Hye there! Okay, korang tengok scrollbar blog saya ni and kdg2 korang mungkin pernah tengok jugak kat blog orang lain scroll bar dye colorful kan? Btw,tu dri gambar sebenarnye . Okay sebelum korang follow tuto ni pastikan korang dah ada gambar sendiri.Okay? Jum tuto .

1.Pergi template then cari code bawah ni .
::-webkit-scrollbar {
2.Dah? Pastu nanti bawah tu ada anak2 code tu  kan? Padam semua anak code tu  . And gantikan dengan code bawah ni .
::-webkit-scrollbar {width:10px;height:7px;}::-webkit-scrollbar-track-piece  {background-color: #666;border: 1px solid #fff;}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical,::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {background:url(http://i.imgur.com/40EdC.png);border: 1px solid #fff;}
Nota kaki :
   Merah:Tukar dengan width/height yang sesuai . Tkyah tukar pun takpe.
   Biru: Tukar dengan code warna yang korang nak .
   Oren:Tukar dengan URL gambar yang korang nak . 

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.