Tutorial meletakkan comment di Blogskin



Assalamualaikum .. it's tuto time !

Dah lama gila tak buat tuto and freebiees , so kali ni saya buat re-postt tentang tutorial meletakkan coment di blogskin . Tbh, saya tak cuba lagi tuto ni sebab blog saya mmg ada problem dah bahagian comment ni so korang backup template korang dlu . Korang cuba jelah tuto ni mana tau menjadi ^^ if any problem u can leave comment on c-box atau ruangan komen :) , okay dah lari tajuk dah xD Jom tuto ..

Pergi kat Template korang then cari code dibawah.
<$BlogItemBody$> 
Dah jumpa ? Copy code bawah ini dan paste kan di bawah code <$BlogItemBody$>.
<center><br><a href="<$BlogItemCommentCreate$>"<$BlogItemCommentFormOnClick$>> <span style="font-size: 7.5pt; background-color:#ffffff; padding: 4px; text-transform: uppercase;"><$BlogItemCommentCount$> Comment(s) </span></a></BlogItemCommentsEnabled>
Save . Ehh belum habis lagi ye , pergi kat Settings > Comments > Comment Form Placement > Tick Pop up window.  

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.