Tutorial Lukis Chibi (Paint Tool Sai)


Assalamualaikum guys !! Kali ini kita ada tuto special!

Yup, kali ini saya nak ajar korang cara lukis chibi !! Tapi bukan di kertas ehh ni guna Paint Tool Sai. Siapa kata susah ? Senang lah sebenarnya :) Korang kena cuba dulu and biasakan kalau buat sebulan sekali memaang tak lah . Mungkin ada korang yang handal melukis macam-macam tapi tak tahu macam mana nak mula sebab baru install Paint Tool Sai ni maybe? Okay-okay jangan risau ehh :) Saya akan tolong korang sampai paham betul-betul. Btw,copycats dilarang eh hinggap kat sini , hormat sikit hasil usaha orang penat tau .

1.First,pastikan korang dah download Paint Tool Sai dulu. Kalau belum download KLIK SINI (Softonic).

2.Lepas dah siap download, bukak Paint Tool Sai korang  .

3.Nampak tepi hujung tu ada cllick File>>New

--Rujuk rajah untuk langkah seterusnya,klik gambar untuk lebih jelas--
Pilih je saiz
Ikut seperti dalam gambar

Ikut seperti dalam gambar

Ikut seperti dalam gambar,time nak lukis pulak! ><
Dah siap! Nak ajar korang warna je lagi^^ Mata memang saya tak buat dulu.




Korang dah boleh warnakan sampai abis sekarang ! Btw, memang saya tak buat mata korang kalau ada bakat lukis mata buat jelah. Bab-bab mata ni saya failed saya guna mata freebies je :)) .

Lepas dah siap, korang gi File>>Save :)

Okee saya punya dah siap. and hahaha banyak terlupa nak lukis hidung, mulut dia. Actually, saya lukis Ji Hyo tapi jadi ke tak tengoknya ke tak ahaha korang jelah yang menilai eh ... Sampai sini jelah saya ajar korang ada yang tak paham cakap ehh :)

No comments:

Post a Comment

Annyeonghaseyo! Terima Kasih kerana sudi membaca :) Jangan lupa tinggalkan komen tau? Harsh words are not allowed.